balaton.vehir.hu 2018. 02. 06. 16:10

Tihany újabb pályázatokon nyert támogatást, közlekedésfejlesztésre, energiahatékonyságra és a Balaton-felvidéki kultúrtáj világörökség várományosi helyszín turisztikai fejlesztésre – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón. A beruházások értéke eléri a 800 millió forintot.

Tósoki Imre Tihany polgármestere elmondta, hogy GINOP pályázaton konzorciumi formában a Tihany Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. nettó 570 millió forint támogatást nyert el a pályázat keretén belül, ebből a következő célok valósulnak meg: a volt apátsági Magtár komplex fejlesztése és az Echo domb tematikus történeti park kialakítása. A másik kettő TOP-os pályázatból valósul meg Tihany közlekedésfejlesztése és az Illyés Gyula Általános Iskola energiahatékonyság fejlesztés. A polgármester kiemelte, hogy a beruházás során a Major utcában a közműveket (villany,stb.) a föld alá szeretnék elhelyezni, ezért minden érintett szolgáltatóval felvették a kapcsolatot, így a beruház megvalósulásával a Major utca lesz Tihany minta utcája. A munkálatokat a nyári szezon végeztével tervezik a településen megkezdeni, várhatóan szeptember-október hónapokban. Hírportálunk kérdésre, hogy hová fog költözni jelenlegi helyéről a művelődési ház az átalakítások során Tósoki Imre elmondta, hogy a Major utcában fognak kialakítani egy „kulturális negyedet”, a Levendula Látogató Központ és a Szabadtéri színház közötti területen.

Tósoki Imre (B.) és Kontrát Károly

Dr. Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője gratulált a nyertes pályázatokhoz, kiemelte, hogy hosszas előkészítés előzte meg a pályázatok előkészítését. A legfontosabb szempont hazánk biztonsága, hiszen Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa, ezért kiemelt turisztikai célpont a Balaton és térsége mind a hazai és külföldi turisták körében. Ezért a kormány mindent megtesz, hogy a jövőben is töretlen legyen a térség fejlesztése és fejlődése, amihez minden adott, hiszen a kormány jó teljesítményének köszönhetően több hazai forrás is érkezhet a térségbe.

 

Forrás: http://balaton.vehir.hu/tihany/2018-02-06/ujabb_fejlesztesek_tihanyban.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük